TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Nemzetközi Kreatív Oktatási Hálózat (ICEnet)


A T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. lényegesnek tartja az innovatív nemzetközi kutatói és fejlesztői oktatási hálózatokban való részvételt. Ennek jegyében cégünk alapítóként vállal szerepet az International Creative Education Network elnevezésű hálózat (ICEnet- Nemzetközi Kreatív Oktatási Hálózat) létrehozásában, melynek fő célkitűzése a gyermekekben rejlő kreativitás előhívása különböző művészeti tevékenységek által. A hálózat első jelentős vállalkozása az I. Európai Kreatív Szakemberek Fórumának a megszervezése, amelyre 2013. márciusában, Vilniusban került sor. A következő fórum megszervezése jelenleg zajlik. Az ICEnet negyedévente tart ún. steering commettee meetingeket, amelyeken alapítóként részt veszünk.

 A projekttel kapcsolatban bővebb információ itt olvasható. 

 

International Creative Practitioners Forum Vilnius 22-24th of May 2013, ICEnet International Creative Practitioners Forum Vilnius 22-24th of May 2013, ICEnet   International Creative Practitioners Forum Vilnius 22-24th of May 2013, ICEnet International Creative Practitioners Forum Vilnius 22-24th of May 2013, ICEnet

    International Creative Practitioners Forum Vilnius 22-24th of May 2013, ICEnet  
 
hírek


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

A kiállításon látható a Művészek az osztályteremben projekt is, ahol neves művészek Németh Szilvia (T-Tudok, Kreatív Partnerség) irányításával három hónapig két budapesti iskolában dolgoztak együtt a gyerekkel és a pedagógusokkal. A kiállításon egyaránt láthatóak a projekt eredményei, maga a folyamat és a művészek reflexiói a mai magyar oktatásra. Ajánljuk minden szülőnek és pedagógusnak, akik kíváncsiak rá, mit hoznak ki a művészek a mai magyar iskolából és milyen is az iskola az ő szemüvegükön át.

média-jelenlét


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu