TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Kölöknet


Közösségi site a gyerekeik iránt elkötelezett szülőknek.

A TÁRKI-TUDOK szakmai irányításával 2008. májusában egy új közösségi site indult. A honlap érthető, ugyanakkor szakmailag is megalapozott segítséget szeretne nyújtani az iskoláskorú gyerekek szülei számára az igényeiknek leginkább megfelelő oktatási-nevelési intézmény kiválasztásához, a gyereknevelési problémák megoldásához, a szabadidő színvonalas eltöltéséhez. A honlap alkotóinak célja az is, hogy platformot biztosítson a szülők számára, hogy problémáikat egymás közt is megbeszélhessék és tanulhassanak egymástól. Szeretnénk ha a szülők az iskola tudatos fogyasztóivá válhatnának, és minél többet, jobban és pozitívabban kommunikálnának egymással és az iskolával. A honlap számára alapvető a hitelesség és személyesség, ezért jó színvonalú szakemberek segítik munkánkat, akikhez problémájukkal személyesen is fordulhatnak a szülők. A honlap rétegesen építkezik, ahol a nyitó oldalakon a közérthetőség, a szakmai részletekben nem elvesző közelítésmód a jellemző, ugyanakkor további kereséssel az adott téma alaposabb kifejtése is megtalálható, ami módot ad az elmélyülésre, másrészt a szakértővel való kapcsolat lehetőséget ad a személyes jellegű problémák egyéni kezelésére is.

A Kölöknet honlap szakmai koncepcióját a TÁRKI-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ készítette, az oldal működtetésében pedig szakértőként és szakmai felügyelőként is részt vesznek a Központ munkatársai.

hírek


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 


T-Tudok a PISA 2015 konferencián Szlovákiában

Németh Szilvia, a T-Tudok igazgatója is előad a jövő héten Pozsonyban szervezett Our tower of education will stand or fall? című PISA konferencián, ahol a kreativitás és kritikai gondolkozás szerepéről fog beszélni, és arról, hogyan fejleszthetők ezek a képességek az oktatásban. A konferenciát a  Hanns-Seidel Alapítvány és a Bél Mátyás Intézet szervezi.


Megjelent a Public Education in Hungary: Facts and Figures 2014/2015 kötet

A Public Education in Hungary: Facts and Figures címet viselő angol nyelvű kiadvány azt a célt szolgálja, hogy a külföldi érdeklődők (szakemberek és újságírók) megismerkedhessenek a hazai oktatásügy alapvető tényeivel

Kattintson ide a teljes kiadványért!


Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréning Gyergyóremetén

Paul Collard a Creativity, Culture and Education (CCE) igazgatója és Németh Szilvia a T-TUDOK Zrt. ügyvezető igazgatója 2016.szeptember 27.-étől október 4.-éig Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréninget tartottak a   gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolában. 


”The International Conference on the Fostering and Development of Talent”

Németh Szilvia, a T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Zrt. ügyvezető igazgatója 2016. szeptember 13.-án előadást tartott a ”The International Conference on the Fostering and Development of Talent” elnevezésű nemzetközi konferencián Pozsonyban. A szekcióban kiemelt figyelmet kapott a T-TUDOK Zrt. által adaptált Kreatív Partnerség Magyarország program sikere.

média-jelenlét


Tanulópénz: Elindult Lannert Judit oktatáskutató blogja!

Oktatáskutatóként létezem majdnem harminc éve. Blogomban aktuális problémákat boncolgatok a tények segítségével. Mindig is nagyon érdekelt, hogy mi miért történik, és hogyan lehetne jobban csinálni. Tanulni ugyanis nagyon jó dolog, de mintha a mai iskola éppen el akarná venni a kedvünket tőle. Remélem ezzel a bloggal egy kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy újra ráérezzünk a tanulás örömére és a hibáinkból is tanulva ne fizessünk túl sok tanulópénzt.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu