TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Kölöknet


Közösségi site a gyerekeik iránt elkötelezett szülőknek.

A TÁRKI-TUDOK szakmai irányításával 2008. májusában egy új közösségi site indult. A honlap érthető, ugyanakkor szakmailag is megalapozott segítséget szeretne nyújtani az iskoláskorú gyerekek szülei számára az igényeiknek leginkább megfelelő oktatási-nevelési intézmény kiválasztásához, a gyereknevelési problémák megoldásához, a szabadidő színvonalas eltöltéséhez. A honlap alkotóinak célja az is, hogy platformot biztosítson a szülők számára, hogy problémáikat egymás közt is megbeszélhessék és tanulhassanak egymástól. Szeretnénk ha a szülők az iskola tudatos fogyasztóivá válhatnának, és minél többet, jobban és pozitívabban kommunikálnának egymással és az iskolával. A honlap számára alapvető a hitelesség és személyesség, ezért jó színvonalú szakemberek segítik munkánkat, akikhez problémájukkal személyesen is fordulhatnak a szülők. A honlap rétegesen építkezik, ahol a nyitó oldalakon a közérthetőség, a szakmai részletekben nem elvesző közelítésmód a jellemző, ugyanakkor további kereséssel az adott téma alaposabb kifejtése is megtalálható, ami módot ad az elmélyülésre, másrészt a szakértővel való kapcsolat lehetőséget ad a személyes jellegű problémák egyéni kezelésére is.

A Kölöknet honlap szakmai koncepcióját a TÁRKI-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ készítette, az oldal működtetésében pedig szakértőként és szakmai felügyelőként is részt vesznek a Központ munkatársai.

hírek


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

A kiállításon látható a Művészek az osztályteremben projekt is, ahol neves művészek Németh Szilvia (T-Tudok, Kreatív Partnerség) irányításával három hónapig két budapesti iskolában dolgoztak együtt a gyerekkel és a pedagógusokkal. A kiállításon egyaránt láthatóak a projekt eredményei, maga a folyamat és a művészek reflexiói a mai magyar oktatásra. Ajánljuk minden szülőnek és pedagógusnak, akik kíváncsiak rá, mit hoznak ki a művészek a mai magyar iskolából és milyen is az iskola az ő szemüvegükön át.

média-jelenlét


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu