TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Konferencia-részvétel


Oktatási-képzési együttmőködés az Európai Unióban a magyar EU elnökségre való felkészülés jegyében

Az oktatás és képzés területén folyó együttműködésről a tagállamoknak kétévente jelentést kell készíteniük az Európai Unió számára, amelyben számot adnak az „Oktatás és képzés 2010” EU munkaprogramban meghatározott célok megvalósítása érdekében tett intézkedéseikről, a nemzeti előrehaladásról. A workshop egyik célja a 2009-es magyar nemzeti jelentés ismertetése, megállapításainak bemutatása. Az esemény egyúttal azt a célt is szolgálja, hogy az oktatási-képzési ágazat érdekelt és érintett képviselőivel eszmecserét folytassunk a 2011 első félévi EU Elnökséggel kapcsolatos aktuális kérdésekről, lehetséges elnökségi programról, az ágazat illetékességi körébe tartozó célokról, tartalmi irányokról, prioritásokról és ezek minél hatékonyabb kommunikálásáról.

Időpont: 2009. december 7. 10.00- 14.00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1093 Lónyay u. 31.

A rendezvényen bemutatásra kerülő Nemzeti Jelentés magyar nyelven itt érhető el.

vissza  


hírek


Művészek és tanárok együttműködése - Országos kulturális fórum Bukarestben

Németh Szilvia október 27-én fő előadóként vett részt a román Culture and Education szervezet által szervezett országos fórumon, melynek fő témája a művészek és pedagógusok iskolai együttműködése volt az oktatás színvonalának növelése érdekében, valamint kiemelt  figyelem irányult a hátrányos helyzetű térségek tanulóinak motiváció-növelési, és kompetenciafejlesztési lehetőségeire. 

Németh Szilvia a fórumon részletesen bemutatta a T-Tudok Zrt. Kreatív Partnerség programjának Gyergyóremetén működő projektjét, valamint a további fejlesztési lehetőségeket,

melyeket az OECD kreativitásfejlesztési 

programjában való részvétel kínált.  

A teljes program itt található:

 http://culturaineducatie.ro/forumulcie-2017/program/


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 

média-jelenlét


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu