TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Munkatársaink


NÉMETH SZILVIA
ügyvezető igazgató

e-mail küldése Németh Szilviának

Németh Szilvia pedagógia tanári és szociológus végzettség, 2003 óta foglalkozik oktatáskutatással. Kutatói érdeklődése elsősorban a hátrányos helyzetű és roma tanulók oktatására, és integrációs programok működésére irányult. Vezetett empirikus és kvalitatív kutatásokat, részt vett projektek értékelésében, valamint nemzetközi együttműködésekben is.

Tanulmányok:
2005: Columbia University, NYC, USA, Postgraduate Course in International Education Policy Studies
2003-2000: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola
2002-2001: University of Cambridge, UK, Faculty of Education, MPhil in Education, okleveles oktatáskutató
2000-1996: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Szociológiai Intézet, Budapest, okleveles szociológus és kisebbségszociológus
1999-1996: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Neveléstudományi Tanszék, Budapest, pedagógiai szakos előadó és szaktanár
1996-1992: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Tanárképző Főiskolai Kar, Budapest, okleveles angol és történelem szakos tanár

Nyelvismeret: angol, szlovák

Válogatott publikációk
KADERJÁK ANITA junior kutató

email küldése Kaderják Anitának

Kaderják Anita közgazdász, fő érdeklődési területe a teljesítménymérés az oktatás területén, különös tekintettel az eltérő családi háttérből származó diákok közötti különbségekre, és a pedagógusok teljesítményének értékelésére.

Tanulmányok

2012-2015: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Közgazdasági elemző MA

2009-2012: Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi kar, Gazdálkodási és menedzsment BA

2009-2014: A Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiuma, Budapest
MÁTÉ DEZSŐ kutatási asszisztens

e-mail küldése Máté Dezsőnek

Tanulmányok:

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

 

Romológia - Mozgóképkultúra- és médiaismeret- MA

Romológia –Kommunikáció és médiatudomány- BA

Fontys University of Applied Sciences- Eindhoven, Hollandia

Social studies, Photography ( Erasmus MA program) 

Máté Dezső Romológia – Mozgóképkultúra és médiaelmélet-tanár végzettségű.

Érdeklődési köre a diszkrimináció és esélyegyenlőség megjelenése az oktatásban valamint médiában. 2006 óta foglakozik olyan esetekkel, amelyek az említet két szférában megjelenő diszkriminatív eseteket mutatja be, vagy az manipulatív hatással van a befogadó számára. Jelenlegi főbb érdeklődési és kutatási területe a nők diszkriminációja és esélyegyenlősége a közigazgatásban és a mindennapokban. Kiemelt érdeklődési köre a muszlim nők politikai és társadalmi általános reprezentációja a médiában.

Beszélt nyelvek: angol, beás cigány  
LANNERT JUDIT senior kutató

e-mail küldése Lannert Juditnak

Lannert Judit közgazdász és szociálpolitikus végzettséggel, valamint szociológiából PhD fokozattal rendelkezik. 1990 óta foglalkozik oktatáskutatással, egyik elindítója volt az Országos Közoktatási Intézet szakmai műhelyében készült Jelentés a magyar közoktatásról sorozatnak. Kutatói érdeklődése elsősorban a tanulói továbbhaladásra, az iskola és munka világa közötti átmenetre és a pályaválasztási aspirációkra terjedt ki. Több tucat hazai kutatásban és jó néhány nemzetközi összehasonlító vizsgálatban vett részt.

Szakmai tapasztalat:
2008-            TÁRKI-TUDOK Zrt., vezérigazgató
1990-2007: Országos Közoktatási Intézet, kutató (2004-2007: központvezető)
1987-1990: Országos Közvéleménykutató Intézet

Tanulmányok:
2005 Ph. D. fokozat megszerzése Budapesti Corvinus Egyetem, Szociológiai tudományok

1991 szeptember -1992 június, Princeton (USA), Woodrow Wilson School of Public and International Affairs és a Princeton University Department of Sociology kurzusain való részvétel

1987-1990, ELTE Bölcsészettudományi Kar, szociálpolitikusi szak, szociálpolitikusi diploma

 1980-1985, Marx Károly Közgazdasági Egyetem, külkereskedelmi szak, közgazdász diploma

Nyelvismeret: angol, francia és német

Válogatott publikációk
hírek


Kreatív Partnerség a Ludwig Múzeumban

A Ludwig múzeumban Közös ügyeink – Együttműködésen alapuló művészeti projektek címmel egy kiállítás nyílt, ami március 18-ig látogatható ingyenesen. A kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatja be a közönségnek, melynek célja, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatot, és támogasson olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

A kiállításon látható a Művészek az osztályteremben projekt is, ahol neves művészek Németh Szilvia (T-Tudok, Kreatív Partnerség) irányításával három hónapig két budapesti iskolában dolgoztak együtt a gyerekkel és a pedagógusokkal. A kiállításon egyaránt láthatóak a projekt eredményei, maga a folyamat és a művészek reflexiói a mai magyar oktatásra. Ajánljuk minden szülőnek és pedagógusnak, akik kíváncsiak rá, mit hoznak ki a művészek a mai magyar iskolából és milyen is az iskola az ő szemüvegükön át.

média-jelenlét


Nem a tehetséggondozást kellene sulykolni

Lannert Judit az Új Egyenlőségben beszélt a magyar közoktatás gondjairól.


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu