TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Művészeti és Kulturális Oktatás Területén Működő UNESCO Obszervatóriumok Európai Hálózata


Kulturális obszervatórium

11 ország (Ausztria, Belgium, Dánia, Anglia, Franciaország, Németország, Magyarország, Hollandia, Lengyelország, Portugália és Spanyolország) egyetemei és kutatóintézetei által alapított hálózat célja az, hogy rendszeresen monitorozzák az egyes résztvevő országok köznevelési és felsőoktatási intézményi gyakorlatát a kulturális nevelés témakörében, kapcsolódva az UNESCO által megfogalmazott irányelvekhez. A hálózatalapítók vállalják, hogy évente, hazai és nemzetközi konferencián mutatják be azonos kritériumok alapján készített országjelentésüket, ráirányítva a figyelmet a művészeti és kulturális nevelés aktuális kihívásaira.

A hálózat kezdeményezője és koordinátora az UNESCO Chair in Arts and Culture in Learning, University of Erlangen-Nuremberg

2016 júniusában a spanyolországi Girona-ban találkoztak a hálózat tagjai, hogy megismerjék és értékeljék az alapítás óta eltelt időben elvégzett munkát, és megbeszéljék a következő időszak feladatait. Az év témája az interkulturalitás: interkulturális bevonódás, találkozás a kisebbségekkel és a migráció kérdésével. Az obszervatóriumok feladata, hogy felmérjék, milyen hazai kutatások készültek ebben a témában az elmúlt években, és mindenki számára elérhetővé tegyék ezeket a hálózat új honlapján: http://eno-net.eu/. Kifejezetten olyan kutatások bemutatása a feladat, ahol különböző kultúrából jövő csoportok találkoznak, és közös élményben van részük a művészetoktatáson keresztül.

A hálózat tagjai legközelebb novemberben találkoznak Remscheid-ben, Németországban, ahol a találkozó szerves része lesz egy, a kulturális diverzitásról és a menekültek művészeti oktatásáról szóló konferencia is.

vissza  


hírek


Művészek és tanárok együttműködése - Országos kulturális fórum Bukarestben

Németh Szilvia október 27-én fő előadóként vett részt a román Culture and Education szervezet által szervezett országos fórumon, melynek fő témája a művészek és pedagógusok iskolai együttműködése volt az oktatás színvonalának növelése érdekében, valamint kiemelt  figyelem irányult a hátrányos helyzetű térségek tanulóinak motiváció-növelési, és kompetenciafejlesztési lehetőségeire. 

Németh Szilvia a fórumon részletesen bemutatta a T-Tudok Zrt. Kreatív Partnerség programjának Gyergyóremetén működő projektjét, valamint a további fejlesztési lehetőségeket,

melyeket az OECD kreativitásfejlesztési 

programjában való részvétel kínált.  

A teljes program itt található:

 http://culturaineducatie.ro/forumulcie-2017/program/


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 


T-Tudok a PISA 2015 konferencián Szlovákiában

Németh Szilvia, a T-Tudok igazgatója is előad a jövő héten Pozsonyban szervezett Our tower of education will stand or fall? című PISA konferencián, ahol a kreativitás és kritikai gondolkozás szerepéről fog beszélni, és arról, hogyan fejleszthetők ezek a képességek az oktatásban. A konferenciát a  Hanns-Seidel Alapítvány és a Bél Mátyás Intézet szervezi.


Megjelent a Public Education in Hungary: Facts and Figures 2014/2015 kötet

A Public Education in Hungary: Facts and Figures címet viselő angol nyelvű kiadvány azt a célt szolgálja, hogy a külföldi érdeklődők (szakemberek és újságírók) megismerkedhessenek a hazai oktatásügy alapvető tényeivel

Kattintson ide a teljes kiadványért!


Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréning Gyergyóremetén

Paul Collard a Creativity, Culture and Education (CCE) igazgatója és Németh Szilvia a T-TUDOK Zrt. ügyvezető igazgatója 2016.szeptember 27.-étől október 4.-éig Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréninget tartottak a   gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolában. 


”The International Conference on the Fostering and Development of Talent”

Németh Szilvia, a T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Zrt. ügyvezető igazgatója 2016. szeptember 13.-án előadást tartott a ”The International Conference on the Fostering and Development of Talent” elnevezésű nemzetközi konferencián Pozsonyban. A szekcióban kiemelt figyelmet kapott a T-TUDOK Zrt. által adaptált Kreatív Partnerség Magyarország program sikere.

média-jelenlét


Tanulópénz: Elindult Lannert Judit oktatáskutató blogja!

Oktatáskutatóként létezem majdnem harminc éve. Blogomban aktuális problémákat boncolgatok a tények segítségével. Mindig is nagyon érdekelt, hogy mi miért történik, és hogyan lehetne jobban csinálni. Tanulni ugyanis nagyon jó dolog, de mintha a mai iskola éppen el akarná venni a kedvünket tőle. Remélem ezzel a bloggal egy kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy újra ráérezzünk a tanulás örömére és a hibáinkból is tanulva ne fizessünk túl sok tanulópénzt.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu