TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Indikátorok


Indikátorfejlesztés 2015

A projekt a már korábban észlelt hiányosságok okait kívánta feltárni, megvizsgálva, hogy a különböző köznevelési ágazati adatgyűjtések során keletkező adatgyűjteményekből hogyan lehet előállítani egy olyan adatvagyont, amely kielégítheti az oktatáspolitika és az oktatásirányítás különböző szintjein dolgozók és kutatók elemzési igényeit, egyúttal biztosítva, hogy az adatbázisokban hosszabb távon is kereshetők legyenek az azonos mutatókhoz szükséges adatok.

A projekt megvalósításában – a témakör jellegének és komplexitásának megfelelően – nemzetközi és hazai tapasztalattal egyaránt rendelkező szakemberek, közöttük statisztikus, adatfejlesztő, adatbázis építő és adatbázis kezelők, elemző közgazdász és oktatáskutató szakemberek működtek együtt, részben olyanok, akik az előző (T-TUDOK és KTI-KRTK konzorcium vezette) projekt megvalósításában is részt vettek, továbbá valamint pályakezdő fiatal kutatók.


A kutatás zárójelentése itt olvasható.

vissza  


hírek


Művészek és tanárok együttműködése - Országos kulturális fórum Bukarestben

Németh Szilvia október 27-én fő előadóként vett részt a román Culture and Education szervezet által szervezett országos fórumon, melynek fő témája a művészek és pedagógusok iskolai együttműködése volt az oktatás színvonalának növelése érdekében, valamint kiemelt  figyelem irányult a hátrányos helyzetű térségek tanulóinak motiváció-növelési, és kompetenciafejlesztési lehetőségeire. 

Németh Szilvia a fórumon részletesen bemutatta a T-Tudok Zrt. Kreatív Partnerség programjának Gyergyóremetén működő projektjét, valamint a további fejlesztési lehetőségeket,

melyeket az OECD kreativitásfejlesztési 

programjában való részvétel kínált.  

A teljes program itt található:

 http://culturaineducatie.ro/forumulcie-2017/program/


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 

média-jelenlét


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu